Jeśli twoje poczucie bezpieczeństwa zostało naruszone i chcesz usunąć swoje konto na serwisie Facebook. Oto wskazówki jak możesz tego dokonać w szybki i prosty sposób.

Facebook – Dezaktywacja konta czy jego całkowite usunięcie? Która metoda sprawdzi się u Ciebie?

Dezaktywacja konta Facebook to nie inaczej jak zawieszenie jego działalności z możliwością powrotu w każdej dowolnej chwili. Jeśli zdecydujesz się na tą metodę, twojego konta nie będzie można wyszukać w serwisie. A informacje udostępniane na osi czasu nie będą widoczne. Jednak użytkownicy Facebooka będą wciąż widzieć dostępną opcje wysłania wiadomości, a ponadto portal zapisze w swoich archiwach ważne informacje pochodzące z twojego konta. Zastanawiasz się po co? Facebook musi mieć dane, aby przywrócić je do życia, jeśli będziesz chciał wrócić do społeczności portalu. Gdy jednak jesteś zdecydowany na usunięcie konta na stałe, musisz wiedzieć że uzyskanie ponownego dostępu do niego nie będzie możliwe.

Facebook – Jak dezaktywować konto?

Zawieszenie swojego konta na FB jest bardzo proste. Po pierwsze zaloguj się na nie, a następnie wybierz Ustawienia z prawego, górnego rogu. Następnie po rozwinięciu listy wybierz opcje, a potem Ogólne. Ukażą Ci się dostępne funkcje, a Ty musisz wybrać opcję Zarządzaj kontem. Teraz wystarczy podążać za poleceniami Facebooka. Jeśli będziesz chciał wrócić do portalu społecznościowego, wystarczy aktywować konto za pomocą wpisania swojego loginu i hasła. Twój profil zostanie przywrócony do serwisu i będzie widoczny dla innych użytkowników.

Facebook – Jak usunąć konto?

Usunięcie konta z Facebook to dość bardziej czasochłonny zabieg. Musisz zalogować się na swój profil i skorzystać z tego adresu. Po potwierdzeniu, że konto chcesz usunąć musisz to potwierdzić hasłem, a następnie jeszcze raz potwierdzić likwidacje konta FB. Po wykonanych czynnościach będziesz miał kilkudniowy okres próbny, jeśli jednak zmienisz decyzję. Jeśli więc zalogujesz się na swoje konto w ciągu tych dni proces zostanie wstrzymany. Konto zostanie usunięte dopiero po 14 dniach i wszystkie udostępniane przez Ciebie treści znikną. Jednak wysyłane przez Ciebie wiadomości wciąż będą widoczne przez odbiorców.

Udostępnij.

Komentowanie wyłączone